KIBRIT OYUNLARI VE AÇIKLAMALARI

Kibrit Oyunları ve AçıklamalarıHeryerde kolaylıkla temin edebileceğiniz bir malzeme olan kibritler ile yapabileceğiniz birçok illüzyon numarası bulabilirsiniz. Aşağıda 3 tane oldukça eğlenceli kibrit oyununu ve nasıl yapıldıklarını göreceksiniz.




Aşağıda sırayla "Kendiliğinden Fırlayan Kibrit", "İç İçe Geçen Kibritler" ve "Tekrar Yanabilen Kibrit" oyunlarını izleyeceksiniz.




Şimdide gelelim nasıl yapıldıklarına.

İhtiyacınız olan malzemeler bir adet dolu kibrit kutusu ve siyah tahta kalemi.

Aşağıdaki videodan daha net anlayacağınız üzere, birinci oyunda orta parmağınızla elinizde bulunan kibriti gergin tutuyor ve diğer kibrite yaklaştırdığınızda bırakarak diğer kibritin fırlamasını sağlıyorsunuz.

İkinci oyunda parmaklarınız ile uyguladığın baskı sonucunda kibritler parmaklarınıza yapışmış oluyorlar. Parmaklarınızı açtığında oluşan boşluktan hızlı bir şekilde geçirip tekrar kapattığınızda sanki tam ortasından geçmiş gibi gözüküyor. Bu oyunu sergilemeden önce mutlaka bol pratik yapın. Yeterince hızlı bir şekilde geçişi gerçekleştirmeden oyunu başkalarına sergilemeyin.

Üçüncü oyunda ise elinizde önce tahta kalemi ile ucunu siyaha boyamış olduğunuz bir yedek kibrit bulunuyor. Diğer kibritin soğuması için sallarken onu atıp gizli duran yanmamış kibriti çıkartıyorsunuz ve tekrar yakıyorsunuz.



NOT: Özellikle küçük yaştaki ziyaretçilerimiz için, kibritlerle oyunlar sergilerken mutlaka yanınızda bir yetişkin bulunmasını sağlayın ve çok dikkatli olun.